Studenci dietetyki nabywają dodatkowe kompetencje biorąc udział w seminarium
„Rób to co kochasz i żyj z pasji”
realizowanego z projektu POWER 3.5 II edycja
W dniach 29 maja i 01 czerwca 2020 roku studenci dietetyki byli uczestnikami seminarium poprowadzonego w formie zdalnej przez Panią mgr Sonię Dziergas w ramach zadania „Seminaria z przedstawicielami NRIG”. Zadanie dotyczyło projektu Program rozwoju PWSZ w Nysie etap II - doskonalenie jakości kształcenia, który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój.
Prowadząca jest właścicielką klubu fitness i naszą absolwentką, która dzisiaj dzieli się swoim niemałym doświadczeniem z obecnymi studentami dietetyki.
Seminarium pn. „Rób to co kochasz i żyj z pasji” podzielone zostało na dwie części.
Część I dotyczyła zasad tworzenia przedsiębiorstwa, budowania renomy marki, a także funkcjonowania w social mediach. Natomiast część II dotyczyła możliwości pozyskania dotacji na otwarcie działalności, tworzeniu biznesplanu, sformalizowaniu świadczonych usług, organizacji pracy czy cechach dobrego przedsiębiorcy.