Kontrast:

KontaktAktualnościPrezentacja kierunkuPracownicyPlany zajęć

Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej
- kierunek dietetyka

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja

W dniach 12-13 września 2016 roku w Warszawie-Józefów odbyło się XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne pt. "Jakość zdrowotna żywności i żywienia", w którym uczestniczyli pracownicy Instytutu Dietetyki PWSZ w Nysie.

Pani dr inż. Ewa Malczyk, p. dr n. med. Marta Misiarz oraz p. dr hab. inż. Joanna Wyka, prof. PWSZ zaprezentowały ustnie 5 plakatów. Tematyka prezentacji dotyczyła zagadnień związanych z oceną wiedzy i nawyków żywieniowych nyskich studentów, kobiet w Polsce i Wielkiej Brytanii, stanu odżywienia pracowników opolskiej uczelni oraz pobrania sztucznych substancji słodzących w racjach pokarmowych dzieci z Nysy. Prezentowane prace zostały opublikowane w czasopiśmie Bromatologia i Chemia Toksykologiczna w kwartalniku 3, tomie XLIX, rok 2016. Dodatkowo p. prof. Joanna Wyka była przewodniczącą komisji oceniającej prezentacje ustne w sesji D pt: "Metody analityczne żywności".

dr hab. inż. Joanna Wyka, prof. PWSZ

  
Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie © 2018
kontakt z webmasterem:    
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK