Studenci Instytutu Dietetyki na Światowym Dniu Zdrowia w Lądku-Zdroju
Dnia 7 kwietnia 2016 roku w Liceum Ogólnokształcącym im. A. Zawady studenci dietetyki Katarzyna Krzonkalla i Patryk Bartnik przeprowadzili prelekcję na temat racjonalnego żywienia młodzieży licealnej oraz diety wspomagającej pamięć i koncentrację.
Spotkanie odbyło się w ramach obchodzonego przez szkołę Światowego Dnia Zdrowia, który przypada na ten dzień. Licealiści-bo przede wszystkim do Nich była kierowana prelekcja, jak i nauczyciele z zaangażowaniem wysłuchali 30-minutowego wykładu. Dzięki przedstawieniu krótkiej prezentacji uczniowie z pewnością pogłębili swoją wiedzę w zakresie zbilansowanej oraz odpowiedniej dla Ich wieku diety. Dowiedzieli się również, jakie produkty najlepiej spożywać w celu zwiększenia efektywności mózgu- co w okresie matur i egzaminów ma ogromny wpływ.
Studenci II roku dietetyki
Patryk Bartnik, Katarzyna Krzonkalla