Kontrast:

KontaktAktualnościPrezentacja kierunkuPracownicyPlany zajęć

Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej
- kierunek dietetyka

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja
Wykład nt.: "Szkolenie produktowe" dla studentów dietetyki

W dniu 30.10.2012 roku odbył się wykład pt.: "Szkolenie produktowe" przeprowadzone przez przedstawicielkę firmy Nestlé Nutrition panią Bogumiłę Kawalec-Zimny. Jedyna w Europie fabryka tejże firmy znajduje się w Rzeszowie.

Szkolenie produktowe miało na celu przedstawienie asortymentu żywnościowego dla niemowląt i dzieci do 3-go roku życia. Jak wiadomo, żywność dla tej grupy wiekowej, to środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego, które ze względu na swój skład lub sposób wytwarzania różną się wyraźnie od tych, spożywanych przez osoby dorosłe.
Normy jakości dla produktów omawianej grupy konsumentów są bardzo restrykcyjne, co oznacza wykluczenie wszelkich możliwych zanieczyszczeń w przygotowywanych produktach.
Przygotowywane produkty badane są wielokrotnie - przed, w trakcie i po wyprodukowaniu, zgodnie ze schematem systemu zapewniania jakości. Same surowce również poddawane są wnikliwym badaniom laboratoryjnym, zanim jeszcze cokolwiek z nich powstanie.

Firma Gerber, należąca do Nestlé Nutrition oferuje na rynku konsumenckim szeroki zakres produktów, m. in.: produkty jednoskładnikowe, deserki owocowe, zupki, obiadki, będące całkowicie naturalnie, bez konserwantów, bez dodatku cukru oraz innych przypraw. W ofercie firmy można też znaleźć jogurciki owocowe, które można podawać od 6 miesiąca życia, co jest też zależne od znajdujących się tam owoców, ale także "Miśkopty - herbatniczki odpowiednie dla dzieci powyżej 9-tego miesiąca życia.

Co ciekawe, jak dowiedzieliśmy się podczas wykładu, etykietowanie produktów odbywa się na zasadzie głosowania przez mamy, które wyrażają swoje opinie i oczekiwania.
Produkty przeznaczone dla dzieci, zwłaszcza kaszki zbożowe, zaleca się także osobom starszym, jako dobry sposób żywienia przy zmniejszonej wydolności układu pokarmowego.
Podsumowując, Nestlé Nutrition dba o najwyższą jakość swoich produktów, mając na uwadze najwłaściwszy sposób odżywiania niemowląt i dzieci.

Studenci II-go roku Dietetyki

  
Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie © 2018
kontakt z webmasterem:    
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK