Konferencja naukowa Instytutu Dietetyki PWSZ w Nysie
"Współczesne problemy żywienia różnych grup ludności" - konferencja
naukowa zorganizowana przez Instytut Dietetyki Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej
w Nysie. Oprócz zaproszonych gości swoimi doświadczeniami dzielili się także
nasi studenci.
Konferencję rozpoczęła dr hab. n.farm. Elżbieta Grochowska-Niedworok ,dyrektor
Instytutu Dietetyki.
Jako pierwszy swój wykład "Kreatyna- skuteczne wspomaganie treningowe"
zaprezentował dr inż. Piotr Kaczka, kulturysta, specjalista biotechnologii żywienia
oraz wspomagania sprawności i wydolności fizycznej poprzez dietę i suplementację.
Podczas sesji studenckiej nasi studenci i absolwenci prezentowali swoje wyniki
badań w zakresie:
Uczestnictwo w Konferencji dało słuchaczom możliwość znacznego poszerzenia
wiedzy z zakresu fizjologii wysiłku sportowego oraz szeroko pojętego wspomagania
żywieniowego i suplementacjnego dla osób uprawiających sporty wyczynowe, a także
tych, trenujących dla ogólnej poprawy sylwetki i stanu zdrowia.
Konferencja umożliwiła również naszym studentom podzielenie się własnymi doświadczeniami
w zakresie prowadzenia badań naukowych oraz prezentowania uzyskanych wyników.