Kontrast:

KontaktAktualnościPrezentacja kierunkuPracownicyPlany zajęć

Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej
- kierunek dietetyka

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja
Wykład otwarty "Zdrowy start w przyszłość"

W dniu 24.03.2011 w Instytucie Dietetyki odbył się kolejny z cyklu, wykład otwarty pt."Zdrowy start w przyszłość" przeprowadzony przez przedstawiciela firmy Nestle Nutrition.

Temat wykładu nawiązywał do zmian opracowanych przez zespół ekspertów ds. Pediatrii dotyczących schematu żywienia dzieci zdrowych w pierwszym roku życia. Najważniejsze zalecenia dotyczą czasu stosowania mleka modyfikowanego początkowego i następnego, a także wprowadzania do diety niemowląt glutenu oraz ryb. Studenci zapoznali się z szeroką ofertą produktów oferowanych przez firmę Nestle Nutrition. Omówiono funkcje probiotyków oraz zastosowanie ich w produktach przeznaczonych do żywienia niemowląt.

Podkreślono fakt, iż niewątpliwie najlepszym i najbardziej wartościowym pokarmem dla niemowlęcia jest mleko matki. Zaspokaja ono w pełni potrzeby organizmu malca zapewniając mu niezbędne składniki odżywcze. Wzmacnia także system odpornościowy dziecka chroniąc przed chorobami i infekcjami.

Wiedza nabyta podczas wykładu okazała się niezwykle cenna dla naszych studentów.

  
Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie © 2018
kontakt z webmasterem:    
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK