TOP CHEF COMPETITION
NYSA'S TOP CHEF COMPETITION to kulinarny konkurs organizowany przez PWSZ w Nysie w ramach międzynarodowych warsztatów ConsArch 2. Wydarzenie odbędzie się we wtorek, 16 kwietnia, w godz. 18:00 - 20:00 w Diecezjalnym Domu Formacyjnym w Nysie, przy ul. E. Gierczak 2. W roli kucharzy zaprezentują się przedstawiciele wszystkich uczelni partnerskich, jakie uczestniczą w warsztatach. Wstęp na kulinarny konkurs połączony z degustacją dań jest darmowy.
Posłuchaj:
O konkursie mówi Dagmara Bojda z Biura Współpracy Międzynarodowej
Zasady konkursu:
- w konkursie wezmą udział przedstawiciele 8 grup narodowościowych z: Hiszpanii, Niemiec, Włoch, Francji, Turcji, Łotwy, Portugalii, Polski;
- 2 osoby zostaną wydelegowane z każdej grupy do przygotowania tradycyjnego, typowego dla danej kuchni dania głównego lub deseru - w czasie 2 godzin (czas będzie mierzony bardzo dokładnie);
- pozostali członkowie grup w tym czasie przygotowują stół, na którym zostaną zaprezentowane potrawy (zgodnie z tradycją danego kraju);
- 5 osobowa komisja ocenia potrawy pod kątem: smaku, estetyki podania potrawy i przygotowania stołu;
- wygrana grupa otrzymuje tytuł NYSA'S TOP CHEF + nagrody.
We wtorek, 16 kwietnia, w godz. 18:00 - 20:00 serdecznie zapraszamy do Diecezjalnego Domu Formacyjnego w Nysie, przy ul. E. Gierczak 2, na kulinarną prezentację krajów uczestniczących w konkursie oraz degustację potraw! Będzie smacznie, kolorowo i międzynarodowo!
Przeczytaj i posłuchaj na temat ConsArch 2.
Elżbieta Wandycz
Biuro Współpracy Międzynarodowej