Instytut Nauk o Zdrowiu współorganizował konferencję naukową
IX Konferencja pn. „Żywienie, zdrowie i choroby” organizowana przez Zakład Dietetyki Katedry Gastroenterologii i Hepatologii Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu oraz Instytut Nauk o Zdrowiu PWSZ w Nysie odbyła się 24 listopada 2018 r. we Wrocławiu. Patronatem merytorycznym objęły konferencję: Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Dolnośląski Oddział Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii oraz Konsultant Wojewódzki ds. Gastroenterologii. Konferencja składała się z trzech sesji naukowych, których moderatorami były: prof. dr hab. n. med. Elżbieta Poniewierka, dr Marzena Zołoteńka-Synowiec i dr Ewa Malczyk. Ponadto dr Marzena Zołoteńka-Synowiec i dr Jagoda Rydelek wygłosiły referaty pt. Wpływ substancji dodawanych do żywności na organizm oraz Wielkość porcji w aspekcie zasad racjonalnego odżywiania. W konferencji uczestniczyły również: dr Marta Misiarz oraz mgr Ewa Szura, które były członkiniami Komitetu Naukowego Konferencji. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród studentów i absolwentów INZ. Było okazją do wymiany poglądów i doświadczeń naukowców w dziedzinie nauk o zdrowiu.
Już dzisiaj serdecznie zapraszamy wykładowców, studentów, absolwentów PWSZ w Nysie oraz wszystkich zainteresowanych żywieniem w zdrowiu i chorobie do Wrocławia na jubileuszową, X Konferencję „Żywienie, zdrowie i choroby”.
Galeria zdjęć: https://sympozja.eu/gallery/30,2018-zzich-konferencja-dietetyczna-we-wroclawiu
Więcej: https://zywienie.com.pl/podsumowanie-2018/