Międzynarodowe Seminarium Naukowe
„Mięso drobiowe – rola w żywieniu człowieka w różnych okresach jego życia” to tytuł Międzynarodowego Seminarium Naukowego, które zostało zorganizowane w ramach programu „Kurczak w domu i w szkole, nie tylko w rosole”. Wydarzenie odbyło się 24 maja 2014 roku w Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie.
W seminarium wzięli udział przedstawiciele uczelni wyższych z Polski oraz Czech, a także osoby zawodowo związane z żywieniem zbiorowym, rolnictwem i hodowlą drobiu.
Międzynarodowe Seminarium Naukowe rozpoczął prof. Zbigniew Ciemniewski, który przywitał przybyłych gości i przedstawił program spotkania. Następnie głos zabrał pan Andrzej Sieradzki Prezes Krajowej Federacji Hodowców Drobiu i Producentów Jaj, który powiedział o idei seminarium. W dalszej części nastąpiły prelekcje, które wygłosili:
Na zakończenie seminarium odbyła się otwarta dyskusja, a następnie degustacja potraw z mięsa drobiowego.
Władze PWSZ w Nysie podczas Międzynarodowego Seminarium Naukowego reprezentował Prorektor ds. ogólnych prof. Tomasz Malczyk.
Spotkanie poprowadził Bartosz Bukała, rzecznik prasowy uczelni.
Wydarzenie zostało zorganizowane przez:
Seminarium zostało sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego Krajowej Federacji Hodowców Drobiu i Producentów Jaj w ramach programu „Kurczak w domu i w szkole, nie tylko w rosole”.
Partnerami seminarium byli:
Patronat medialny nad wydarzeniem sprawowali:
Bartosz Bukała
rzecznik prasowy uczelni
Opublikowano: 26-05-2014