Pomysłowe Absolwentki Dietetyki
Absolwentki Instytutu Dietetyki PWSZ w Nysie postawiły na swój biznes i otworzyły wirtualny gabinet dietetyczny super-linia.com. Tym samym za sprawą strony internetowej zachęcają internautów do aktywności fizycznej i racjonalnej diety, opartej tylko na naturalnych składnikach.
Joanna Polak, Katarzyna Gaweł, Paulina Badowska, Joanna Bernasiewicz, Karolina Hołyńska i Joanna Korzeniowska - absolwentki Instytutu Dietetyki PWSZ w Nysie – postanowiły udzielać porad dietetycznych w sieci. W tym celu uruchomiły stronę super-linia.com. Za pośrednictwem tej strony internetowej Dietetyczki z Nysy zachęcają do aktywności fizycznej i racjonalnej diety, opartej tylko na naturalnych składnikach. - Polacy to trudni klienci, ponieważ mają głęboko zakorzenione tradycje kulinarne, a wśród nich cymesy, których każdy szanujący się dietetyk unika – opowiadają Joanna Bernasiewicz i Paulina Badowska, współzałożycielki Super-lini - w związku z tym bardzo trudno jest założyć poradnię dietetyczną, jeśli społeczeństwo nie poszukuje zmian w swoim sposobie żywienia, a jedynie oczekuje szybkich rezultatów tzw. diety cud.
Świeżo upieczone dietetyczki starają się dotrzeć do ludzi, edukując ich w kierunku prawidłowego żywienia poprzez olbrzymie możliwości Internetu. – Co raz więcej osób szuka pomocy w sieci – opowiada Katarzyna Gaweł, absolwentka PWSZ w Nysie i główna pomysłodawczyni projektu. – Proponujemy elastyczny model współpracy z klientami indywidualnymi, ale również z placówkami zdrowia, czy ze stołówkami szkolnymi. Pragniemy uświadomić wszystkim, jak istotną rzeczą jest prawidłowe odżywianie. Dlatego stworzyliśmy możliwość konsultacji on-line oraz proponujemy spotkania w domu potencjalnego pacjenta. Co więcej, od kilku miesięcy nasza „super-linia” działa w kilku miastach Polski, m.in. w Nysie, Opolu, Wrocławiu, Katowicach i Poznaniu, a zdobyte doświadczenia pozwalają na tworzenie skutecznych zestawów ćwiczeń i diety. Zainteresowanych czytelników odsyłamy na stronę www.super-linia.com.
Naszym absolwentkom życzymy powodzenia i dalszych sukcesów!
Inf. wł.
oprac. Bartosz Bukała
rzezcnik prasowy uczelni
Opublikowano: 23-09-2013