Konkurs odbył się 26 marca b.r jako impreza towarzysząca w ramach projektu LLP ERASMUS "CONSARCH".
W konkursie tym brały udział grupy studentów z 8 państw m.in. Hiszpania, Francja i Włochy którzy zajęli czołowe miejsce w tym konkursie. Pozostali uczestnicy choć nie stanęli na podium, również zaprezentowali się z bardzo smacznymi i wykwintnymi potrawami oraz oryginalną dekoracją stołów. Komisja jak i również osoby obserwujące miały okazję spróbować nowych i ciekawych dań, które są tradycją danych państw. Panowała bardzo sympatyczna atmosfera, była okazja by się dużo dowiedzieć na temat kultury każdego z państw a przy okazji poznać bliżej naszych gości z zagranicy. Studenci z naszego Instytutu Dietetyki, reprezentujący grupę polską w tym konkursie, przygotowali tradycyjnie śniadanie wielkanocne. Składało się ono z bardzo smacznego żurku podanego w bochenku chleba i naszej polskiej wielkanocnej babki ucieranej, która notabene smakowała każdemu kto jej skosztował. Stół przygotowany był bardzo świątecznie w barwach biało-żółtych, z charakterystycznymi dla tego święta pisankami, barankami i baziami. Konkurs stał się dla każdego uczestnika miłym i jak sądzę niezapomnianym spotkaniem a towarzyszące temu spotkaniu wrażenia z pewnością długo pozostaną w pamięci każdego z uczestników.
Studenci III roku dietetyki